Hollands KroonMaritiem

Oekraïners krijgen de wind in de zeilen

Anna Paulowna – Sail Den Helder 2023 vindt van 29 juni tot en met 2 juli 2023 plaats in Den Helder. Hollands Kroon is partner en voor het gesponsorde bedrag mag de gemeente één dag een Tall Schip voor een aantal uren benutten.

Hollands Kroon mag op zaterdag 1 juli, tussen 15:00 en 17:00 uur, 100 tot 150 gasten uitnodigen op het het Tall Ship ‘Eendracht’. Waar veel gemeenten kiezen om met gemeenteraad, college van B&W en belangrijke gasten een lobbyend pleziertochtje te maken onder het genot van een hapje en een drankje, kiest Hollands Kroon nadrukkelijk voor een andere benadering. Het voorstel is om de 110 Oekraïense vluchtelingen die locatie Molenweid opvangt en de twintig vrijwilligers die zich op deze locatie inzetten uit te nodigen om aan boord te stappen.

Regionale cultuur
Volgens burgemeester Rian van Dam biedt deze activiteit de gelegenheid om “moeilijke tijden en het gemis van thuis voor even te vergeten. Daarnaast laat Hollands Kroon de eigen regionale cultuur en trots zien aan de Oekraïense vluchtelingen. Samenvattend is het een combinatie van laten zien waar wij als gemeente trots op zijn en de Oekraïense vluchtelingen een hart onder de riem steken”, aldus de burgemeester.

Tevens worden de vrijwilligers van opvanglocatie Molenweid en het eigen team Oekraïne met deze activiteit in het zonnetje gezet en bedankt voor hun harde werk en inzet. Er wordt een twee uur durende varend programma aangeboden. Tijdens de vaartocht krijgen de gasten een hapje en drankje aangeboden en wordt live muziek gemaakt. Voor het vervoer van de gasten wordt een bus/touringcar ingezet.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button