Politiek

Video: Cees Meeldijk wil met BBB naar Brussel

Advertentie:

Den Oever – De 32-jarige Cees Meeldijk staat als zevende op de lijst van de BBB en wil zich in Brussel gaan inzetten voor de gemeenschap.

Cees is als visserman opgegroeid in een vissersfamilie op het voormalig eiland Wieringen. Hij is historicus en voorzitter van de in 2023 opgerichte Stichting Onderzoek Maritieme Vermisten, die veel tijd besteed aan het zoeken naar vermiste schepen op zee. Verder is hij gemeenteraadslid in de gemeente Hollands Kroon.

Nu staat hij als zevende op de lijst van de BBB (BoerBurgerBeweging) voor de verkiezing van de leden van het Europees Parlement.

Meer aandacht voor de visserij
Of hij daadwerkelijk wordt gekozen is nog de vraag; “Je kunt er altijd in komen met voorkeurstemmen maar dat is op dit moment niet helemaal realistisch. Mijn eerste doel is vooral het onder de aandacht brengen van de visserij want ik ben hier zeer bij betrokken”, aldus Cees.

Hij zit al heel lang in de politiek en wil zich heel graag inzetten voor de gemeenschap. Dit doet hij onder andere door plaats te nemen in de gemeenteraad van Hollands Kroon en nu heeft hij zijn plaats gevonden bij de BBB van Caroline van der Plas. “Ik kan mij helemaal vinden in hun visie voor de visserij en heb mij daarom opgegeven voor de Europese verkiezingen”.

De verkiezingen van de leden van het Europees Parlement is op donderdag 6 juni. Of Cees Meeldijk zijn koffers moet pakken voor Brussel zal later na
het tellen van de stemmen blijken.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button