Cultuur/NatuurDen HelderUitgaan

De Helderse Vallei zeven dagen per week geopend

Den Helder – Gedurende de zomervakantie, van 1 juli tot en met 30 augustus, is De Helderse Vallei dagelijks geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Sinds 2 juni zijn de poorten van De Helderse Vallei weer open na een periode van sluiting door de coronacrisis. Vanaf dat moment heeft het centrum getest hoe openstelling op een veilige wijze te realiseren was met inachtneming van coronamaatregelen. De ervaring was positief, waardoor gaandeweg steeds meer faciliteiten geopend zijn. Het geitenplein op de kinderboerderij, waar bezoekers tussen de dieren kunnen lopen, het trekvlot op het Blote Voetenpad en de loopbrug zijn weer geopend. De toiletten op de kinderboerderij zijn ook weer open.

In de zomervakantie, vanaf 1 juli, gaat De Helderse Vallei 7 dagen per week open van 11.00 tot 16.00 uur. Ook is het dan weer mogelijk om De Helderse Vallei te bezoeken zonder reservering vooraf. Voor ieders veiligheid wordt er een maximum aantal bezoekers op het terrein gehanteerd. Als dat aantal bereikt is, brandt er een rood stoplicht en als het nodig is gaat de poort (tijdelijk) dicht.

Op het terrein is met behulp van pijlen en borden aangegeven welke regels er gelden. Gedeeltelijk is er eenrichtingsverkeer op het terrein van kracht, zodat bezoekers elkaar de benodigde ruimte kunnen geven. Gedurende de zomervakantie blijft het duurzaamheidscentrum gesloten, met uitzondering van de winkel en koffiehoek, die via de achterzijde van het centrum beperkt worden opengesteld (met uitzondering van de zaterdagen).

Er zullen in de zomervakantie geen activiteiten op en rond het terrein georganiseerd worden. Wel worden diverse activiteiten aangeboden waar bezoekers thuis aan deel kunnen nemen. Deze zijn te vinden in de agenda op de website. Alle informatie over een bezoek in de zomervakantie is te vinden op de website.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button