Grote nederlaag voor SV Wieringerwaard

Hollands Kroon – Een slechte zondag voor SV Wieringerwaard. In de vijfde klasse werd met 6-1 van Woudia verloren. Het team van trainer Jack Vledder moest liefst vijf vaste krachten missen.

‘Dit was niks’
Veel spelers van Wieringerwaard begonnen slordig, en dan maak je het de tegenstander zeer makkelijk. Na elf minuten werd het 1-0, de aanvaller van de thuisploeg kon te makkelijk scoren. Het scorebord begon veel later te werken, dus de tussenstand was niet te lezen. Na ongeveer 25 minuten kwam de linksbuiten van Woudia tot scoren, en dit was een fraaie actie. Op de tribune schreeuwde een fan: “het is de vijfde klasse, dat is niks voor dit niveau.” Er werd smakelijk om gelachen door de fans van de thuisclub. Bij het team van Vledder viel minder te lachen, de bal werd te snel verloren en echt mooie kansen waren er amper. Wel kon na een corner Roy Luik de aansluitingstreffer scoren. Het scorebord was toen ook weer in werking met het juiste aantal gespeelde minuten.

Cruciaal moment
Na de pauze een sterk begin van Wieringerwaard, en Jayjay Ruitenberg kreeg een goede kans op de gelijkmaker. De keeper bleek echter net iets sneller. Hierna een cruciaal moment in de wedstrijd. De scheidsrechter had een blessure van een Woudia speler niet goed ingeschat, en heel sportief bleef het team van Vledder wachten. De thuisploeg pakte echter de bal en kon vrijuit scoren: 3-1. Niet sportief echter de arbiter had er geen moeite mee. Hierna knakte er iets en kon Woudia te makkelijk uitlopen naar 6-1.

Teveel afwezig
Vledder had na afloop een treffende conclusie: “als er teveel jongens niet zijn, en dat is vijf, gaat het mis. Dit was niet op te vangen met andere jongens. Heel jammer, volgende week zondag 28 oktober thuis tegen ZDH moeten we weer de punten pakken.” Het team van Vledder staat momenteel op de zevende plek.