112

Tien aanhoudingen bij beroving

Hippolytushoef – De politie heeft woensdagmiddag tien personen aangehouden in verband met de beroving van een 34-jarige man uit de gemeente Hollands Kroon in een woning aan de Bargengd in Hippolytushoef.

Omstreeks 12.20 uur kreeg de politie melding van de beroving. Het slachtoffer vertelde naar de woning aan de Bargengd te zijn gegaan. Terwijl hij daar was, werd hij plotseling geconfronteerd met een aantal personen die hem mishandelden, bedreigden en geld van hem eisten. Nadat de daders een geldbedrag buit hadden gemaakt, werd het slachtoffer uit de woning gelaten.

De politie stelde direct een onderzoek in waarbij werd geconstateerd dat in het pand aan de Bargengd tien personen aanwezig waren. Een aantal van hen vertrok in auto’s en kon worden aangehouden op de Normenpolderweg en de Koningsweg. Anderen werden in de woning aangehouden.

De verdachten zijn zeven mannen in de leeftijd van 20 tot en met 41 jaar en afkomstig uit de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Twee van hen hadden geen bekend adres. De drie overige verdachten zijn vrouwen van 21 en 27 jaar oud uit de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon.

Onderzoek
De politie stelt een nader onderzoek in naar ieders betrokkenheid bij de beroving. Ook wordt een buurtonderzoek ingesteld. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Eventuele getuigen of personen die informatie over deze zaak hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button