Cultuur/NatuurDen Helder

Cultuurfonds Noord-Holland steunt 91 projecten

Den Helder – Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland heeft in het tweede kwartaal van 2021 aan 91 cultuur- en natuurprojecten een financiële bijdrage toegezegd. Het gaat over een bedrag van in totaal ruim 300.000 euro. Hieronder is een aantal projecten uitgelicht. De volledige lijst met ondersteunde projecten in de tweede ronde van 2021 is te vinden op de website.

Toekenningen
Stichting Orchestre Partout is een educatieproject met muziekwerkplaats en leerorkest. Zij ontvingen €5.000,- voor dit project in het asielzoekerscentrum in Den Helder. Ook Stichting Kunsthal 45 kreeg een toekenning van 5000 euro. Dit konden zij investeren voor aankoop van apparatuur in de nieuwe expositieruimte.

Het is elk kwartaal mogelijk een financiële bijdrage voor een project aan te vragen. De criteria waaraan een aanvraag moet voldoen, zijn te vinden op de website van het Cultuurfonds. Juist in deze moeilijke tijden roept het Cultuurfonds stichtingen en verenigingen op een aanvraag in te dienen.

Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen cultuur en natuur te laten leven. Dankzij de bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen zij met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers, maar ook met de bijdrages van de BankGiro Loterij, de Nederlandse Loterij en van donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair geweest bij Regio Noordkop en volgde de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam.

Wellicht ook interessant

Back to top button