Cultuur/Natuur

Helderse Vallei vol activiteiten in juli

Den Helder – De Helderse Vallei is een duurzaamheidscentrum op loopafstand van het Noordzeestrand. Bekijk de natuurexpositie, doe mee met een excursie of struin in de gezellige winkel. Vanaf De Helderse Vallei zijn er wandel-, fiets-en kanoroutes naar de stad of De Helderse Duinen waar diverse vogelsoorten, zoogdieren en zeldzame orchideeën te ontdekken zijn.

Maandag 12 juli. Duurzaamheidscentrum en stadsboerderij open 10.00-16.30 uur/17.00 uur. Normaal gesproken is De Helderse Vallei gesloten op maandag, maar vanwege de vakantie zijn het duurzaamheidscentrum en de stadsboerderij vandaag geopend.

Maandag 12 t/m zondag 18 juli. Week van de stadsboerderij 10.00-16.30/17.00 uur. Deze zomervakantie zet het educatief centrum acht weken lang een bepaald thema of natuurgebied in het zonnetje. Deze week gaat alle aandacht naar de stadsboerderij. Kom op bezoek op de boerderij en ontmoet alle dieren. Bekijk de filmpjes over de diersoorten op de boerderij en hun dierenmanieren via het YouTube kanaal of ga aan de slag met de diverse natuurwerkbladen over de boerderij. Op de website zijn linkjes naar de filmpjes en de natuurwerkbladen. Gratis toegang en gratis downloads.

Zondag 18 juli. Roofvogels op het Balgzand-Natuurinfocentrum ‘t Kuitje 19.00-21.30 uur. Samen met een gids van Landschap Noord-Holland roofvogels kijken op het Balgzand. Dat is altijd een gok, want soms laten de volgels zich niet zien. Met een beetje geluk zijn de buizerd, kiekendief, slechtvalk, torenvalk en heel soms een zeearend te spotten. Deze vogels hebben nu jongen en die moeten eten en ook nog leren jagen. Dus wie weet. Kosten € 7 en voor donateurs € 5. Reserveren kan via de website. Vertrekpunt: Natuurinformatiepunt ’t Kuitje Oostoeverweg 80 Den Helder.

Maandag 19 juli. Duurzaamheidscentrum en stadsboerderij open 10.00-16.30 uur/17.00 uur.

Maandag 19 t/m zondag 25 juli: Week van de vlinder. In Nederlandse tuinen leven diverse vlindersoorten. Tijdens de Vlindertelling, die plaatsvindt van 3 tot en met 25 juli, kan iedereen in zijn eigen tuin of bij De Helderse Vallei vlinders tellen om te ontdekken welke soorten er. De Vlinderstichting heeft een handige herkenningskaart gemaakt, zodat de naam van de vlinder opgezocht kan worden. Download de zoekkaart gratis via de website van de Vlinderstichting leven of leen hem bij De Helderse Vallei en ga op pad.

In het duurzaamheidscentrum is deze week het leven van rups tot vlinder van dichtbij zien, in de vlinderkast. Het hele metamorfoseproces is te volgen, van eitje tot vlinder. Ook ’s nachts zijn er vlinders te zien… de nachtvlinders. Bekijk het filmpje over nachtvlinders op YouTube kanaal van de Helderse Vallei en ontdek deze in eigen omgeving. Op de website nachtvlinders zijn de nachtvlinders te vinden en een doeblad om zelf een vlindervoerpotje te maken. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Maandag 26 juli. Duurzaamheidscentrum en stadsboerderij open 10.00-16.30 uur/17.00 uur.

Maandag 26 juli t/m zondag 1 augustus: Week van het strand 10.00-16.30/17.00 uur. Deze week is het de “Week van het strand”. Op het strand is namelijk altijd wel wat te beleven. Bekijk het filmpje over het strand op het YouTube kanaal maar eens. Ook is er een natuurwerkblad waarmee een knikkerbaan is te maken op het strand. Weten wat voor dieren er allemaal in zee leven en wat voor aanspoelsels er te vinden zijn? Koop dan in de winkel in het duurzaamheidscentrum een zoekkaart en een garnalennetje en ontdek het zelf. Liever zelf wandelend duin en strand verkennen? Volg dan de Grafelijkheidsduinenroute (8,72 km) vanaf De Helderse Vallei langs de zeereep naar Fort Kijkduin en terug via de oostrand van de Grafelijkheidsduinen en het bos de Donkere Duinen. Dan veel strandplezier toegewenst.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button