Hollands KroonVideo

Jessica Derks gaat met handbike de Mont Ventoux op (video)

Hollands Kroon – De 45-jarige Jessica Derks zit weliswaar in een rolstoel, maar dit weerhoudt haar niet om straks de 2000 meter hoge Mont Ventoux op te fietsen. In 2006 kreeg zij een ski ongeluk, waarna in 2015 kwam de diagnose borstkanker erbij kwam. In 2020 kreeg ze te horen dat ze ongeneeslijk ziek is.

Jessica is een verdienstelijk tennisspeelster bij TC Middenmeer is heeft daarnaast in 2018 het handbiken ontdekt. In juni 2019 is Jessica met Heliomare de uitdaging aangegaan om de KaunertalerGletscher op pure armkracht te bedwingen. De KaunertalerGletscher is de Alp d’Huzes voor rolstoelers. Samen met goede buddy Rene Hoogland uit Oudesluis oefenen nu zij enkele malen per week om straks in september de Mont Ventoux te bedwingen.

De uitdaging van de beklimming van de Mont Ventoux is niet alleen een sportieve uitdaging maar ook om een mooi bedrag bij elkaar te brengen voor de Stichting GrootverzettegenKanker*. De uiteindelijke opbrengst wordt verdeeld onder het KWF ten bate van onderzoek en voor een persoonlijk doel het Hospice in Schagen.

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op de website van Jessica: www.jessicaderks.nl
*https://www.grootverzettegenkanker.nl/team/team-hospice-schagen

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button