Den HelderSchagen

Lintje voor Aad de Wit bij afscheid van ROC

Adverentie

Den Helder / Schagen – Na 34 jaar leiding te hebben gegeven aan het ROC Kop van Noord Holland nam Aad de Wit donderdag afscheid van ‘zijn ROC’. Vanaf Schagen werden hij en zijn familie met special vervoer langs alle locaties van de onderwijsinstelling gereden. De medewerkers op de locaties konden daar afscheid van hem nemen en dat was best indrukwekkend. Aan het einde van de dag werd hij door de burgemeester uit zijn woonplaats Castricum, Toon Mans, benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau.

De koninklijke onderscheiding kreeg Aad de Wit voor zijn grote inzet op het gebied van (beroeps) onderwijs in Noord-Holland. In theater de Kampanje kreeg De Wit de onderscheiding uit handen van de burgemeester van Castricum. De onderscheiding mag immers alleen gegeven worden door de burgervader van je woonplaats. Om de ambtsketen te mogen dragen in een andere gemeente moet dan weer toestemming gevraagd worden aan de burgemeester van Den Helder. Gelukkig was dit geen enkel probleem en onder het toeziend oog van zijn geëmotioneerde familie spelde burgemeester Mans de onderscheiding op zijn jasje. Natuurlijk op gepaste afstand, gelukkig stond er een piano van Roel van Velzen op het podium die als speldtafel kon dienen. Een spetteren optreden van deze muzikant maakte er een heus feestje van.

Ludiek vervoer langs alle locaties van het ROC (DHfoto)

Afscheidstoer
Toen Aad en zijn familie donderdag bij de locatie van het ROC in Schagen aankwamen werden gelijk zijn autosleutels afgenomen, voor verder vervoer die dag was gezorgd. Een heuse Marechaussee Jeep en een Hummer stonden ter beschikking om het gezelschap naar alle locaties te rijden. “Geweldig”, reageerde De Wit, “maar best wel fris!”. Het werd een emotioneel weerzien met veel van de medewerkers en natuurlijk hadden die her een der een leuke doe-opdracht voor hem en bij de locatie aan de Sportlaan werd hij tot grote hilariteit van zijn familie uitgebreid gefouilleerd.

Burgemeester Toon Mans speldt de onderscheiding op het jasje van Aad de Wit (DHfoto)

In schouwburg De Kampanje waren vijftig genodigden (Coronamaatregelen) in de grote zaal aanwezig. Via een live videoverbinding konden alle medewerkers van huis uit meekijken. Ditzelfde konden vijftig externe genodigden doen vanuit de Stadshal, die konden na afloop van het programma ook nog even persoonlijk afscheid nemen van De Wit.

Emotioneel
Op veel momenten van de dag moest Aad wel een traantje wegpinken. “Indrukwekkend en emotioneel om iedereen te zien en zo’n warm afscheid te krijgen”, aldus De Wit. “Dat doet echt wat met me”. In zijn dankwoord in de Kampanje vertelde hij vol trots dat hij het ROC goed achterlaat. Niet alleen financieel, maar ook gericht op de toekomst in het onderwijs.

Toen hij zijn autosleutels terugkreeg werd Aad als trouw Feyenoord-aanhanger verrast met een auto vol ballonnen. Maar oh jee, dat waren toch echt Ajax Ballonnen! De dader? Onvindbaar!

Ajax ballonnen in de auto van een Feyenoord fan, brrr (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button