112

Eenzijdig ongeval Afsluitdijk, bestuurder ongedeerd

Adverentie

Hollands Kroon – Een automobilist reed in de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 01.25 uur, vanuit de richting Den Oever naar Friesland, voor Breezanddijk, toen de linker achterband van de auto klapte. De auto raakte in een spin en klapte meerdere keren tegen de vangrail aan beide kanten van de weg.

Een alerte voorbijganger die de auto op de weg zag staan waarschuwde meteen de hulpdiensten, waarna meerdere brandweerwagens vanuit beide provincies uitrukten, samen met de ambulancedienst, traumahelikopter en politie.

Bij aankomst bleek de bestuurder nagenoeg ongedeerd en was de desbetreffende persoon zelf uit de auto gestapt. De auto, een Mercedes AMG, raakte bij het eenzijdige ongeval zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf uit Den Oever afgesleept. Vanwege het ongeval werd de rechter rijstrook enige tijd afgesloten. De chauffeur van de personenauto is uiteindelijk door een voorbijganger naar Leeuwarden gebracht.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button