Uitgaan

Gratis voorstelling Pinokkio in het Timorpark

Den Helder – Eric Borrias is al dertig jaar een goede verteller. Een ambachtsman die al dertig jaar de fantasie van het publiek aan het werk zet. Van eenvoudige sprookjes tot indrukwekkende oorlogsverhalen, van bekende boeken tot verhalen op maat.

Zijn “gereedschapskist” is rijk gevuld. Niet voor niets heeft deze Vertelambassadeur, naast achttien grotere voorstellingen, een breed scala aan korte verhalen. Van kerst tot horror, van humor tot ernst, maar op zondag 3 juli om 14:30 uur vertelt Eric Pinokkio in het Timorpark. De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door alle serviceclubs in Den Helder en De Vrienden van Den Helder.

“Hé, ho, Pinokkio, met je houten been.
Hé, ho, Pinokkio, waar ga je nu weer heen?”
“Ik?”, zei Pinokkio:” Ik ga naar school.”
Op dat moment begon de neus van Pinokkio te groeien, wel 20 cm lang!
Tja, dat gebeurde altijd als Pinokkio iets vertelde dat niet helemaal waar was.
Maar Pinokkio was dan ook geen gewone jongen; nee, hij was van…. hout!
En in deze versie, blijft Pinokkio van hout.
Geen toverfee, geen jongetje zoals alle andere kinderen.
“Je bent wie je bent.”, zegt Geppetto; “Als je maar onthoudt, dat ik van je houd, ook al ben je van …hout!”

Wat wel is gebleven zijn de avonturen van Pinokkio, het marionettentheater, de pestkoppen Wolf en Kat, het avontuur op zee, de walvis, maar vooral de zoektocht van Pinokkio en Geppetto naar elkaar.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: