Cultuur/NatuurDen HelderUitgaan

Japandag Hortus Overzee

Adverentie

Den Helder – Hortus Overzee organiseert zondag 3 juli aanstaande voor de veertiende keer de culturele Japandag in het teken van de Japanse tuin ‘Ontmoeting der Stromen’. Deze dag is te genieten van allerlei vormen van Japanse kunst, cultuur en ambachten. Origami (vouwkunst), manga-stijl tekenen, Japanse lak en schilderkunst, Ikebana (bloemschikken), Japanse thee, muziek op shakuhachi fluit en koto, Kyudo boogschutter demonstraties en nog veel meer.

Dit jaar is er speciale aandacht voor de de door een tsunami getroffen stad Rikuzentakata. Hortus Overzee zamelt al jaren geld in om in deze stad een vriendschapspark aan te leggen. De opbrengst van deze dag gaat in zijn geheel naar Rikuzentakata. De Japanse kunstenaar Nishiko heeft na de ramp bij de kust vele brokstukken verzameld en daar een kunstproject van gemaakt. De tentoonstelling heet Repairing Earthquake Project. Zij zal de Japandag bijwonen en een expositie van haar kunst laten zien, graag gaat zij ook in gesprek met de mensen om over haar project te spreken.

Meesterchef Taji, dit jaar voor de elfde keer aanwezig, zal zijn befaamde sushi workshops verzorgen. De kosten voor deelname hieraan zijn €13,- euro per persoon, opgeven kan via 0223 614206. Na het bereiden volgt uiteraard ook het gezellig samen eten van deze heerlijke vishapjes. Voorafgaand aan de Japandag zal dr. Pieter Blank een lezing houden, ‘Onderweg in de Japanse tuin’, bij Hortus op donderdagavond 30 juni. De inloop is om 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Kosten zijn €10,- euro per persoon.

Entree voor de Japandag is €5,- per persoon, voor kinderen tot 12 jaar is het gratis.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button