Uitgaan

Feestelijk ontbijt vanwege vijftien jaar werelderfgoed Waddenzee

Advertentie:

Noord-Holland – De Waddenzee werd in 2009 erkend als Unesco Werelderfgoed. Om daarbij stil te staan komen wadliefhebbers van Den Helder tot Termunterzijl en van Texel tot Schiermonnikoog op zaterdag 29 juni bij elkaar. Ruim zevenhonderd deelnemers zullen aan ontbijttafels op vijftien plekken langs de waddenkust ontbijten.

Het ontbijt op de dijk wordt georganiseerd door Visit Wadden in samenwerking met de Waddenvereniging en lokale ondernemers. Het evenement belicht de bijzondere kenmerken van de Waddenzee, waaronder haar ecologische waarde en historische overlevingsstrijd tegen inpolderingsplannen in de jaren zestig. Deze strijd heeft uiteindelijk geleid tot de Unesco-status in 2009, waardoor het gebied internationale erkenning kreeg als een essentieel te beschermen natuurgebied.

Het feestelijke ontbijt, geserveerd met lokale producten, vindt plaats op vijftien verschillende locaties langs de kustlijn, van Noord-Holland tot Groningen. Voor degenen die deel willen uitmaken van deze bijzondere dag, zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. Meer informatie over deelname en locaties is te vinden op www.dagvanhetwad.nl.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button