Hollands Kroon

Nieuw fiets- en wandelpad over de Afsluitdijk

Advertentie:

Den Oever – Het nieuwe fiets- en wandelpad langs de Waddenzee op de Afsluitdijk is vanaf woensdag 26 juni weer grotendeels toegankelijk voor het publiek. Fietsers en wandelaars moeten nog wel met de fietsbus om op de Afsluitdijk te komen.

Dit pad biedt een kans om het UNESCO werelderfgoed van dichtbij te ervaren, met verbeterde uitzichten en voorzieningen. Het initiatief, ondersteund door zowel lokale als provinciale overheden, maakt deel uit van een breder plan om de toegankelijkheid en genot van de Afsluitdijk te vergroten. Jacob Jansen, omgevingsadviseur bij Rijkswaterstaat, en Sieds Hoitinga, programmamanager bij de provincie Fryslân, lichten het belang en de voordelen van het nieuwe pad toe.

Omdat delen van het pad over de sluizen bij Den Oever en Kornwerderzand nog in ontwikkeling zijn, is een fietsbus geïntroduceerd om bezoekers te helpen deze gebieden te overbruggen. Deze busdienst is gratis en ontworpen om zowel de fietsers als hun fietsen te vervoeren, waardoor een doorlopende route mogelijk wordt ondanks de lopende werkzaamheden.

Beeld: Afsluitdijk.
Beeld: Afsluitdijk.

Rondje IJsselmeer
Voor fietsliefhebbers die het populaire Rondje IJsselmeer willen maken, biedt de gedeeltelijke opening van het pad nieuwe mogelijkheden, hoewel ze geadviseerd worden de route van Friesland naar Noord-Holland te nemen om de busreistijd te minimaliseren.

De Afsluitdijk biedt naast de nieuwe paden een scala aan bezienswaardigheden. Bezoekers kunnen uitkijken naar de sluizen, het Vlietermonument en de geplande Vismigratierivier, evenals de rijke flora en fauna die het gebied kenmerken.

Volledige opening na 2025
De volledige opening van het fiets- en wandelpad is gepland na 2025, maar tot die tijd kunnen bezoekers genieten van de gedeeltelijke toegang en de natuurlijke en culturele schatten die de Afsluitdijk te bieden heeft.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button