Den HelderVideo

Video: Zonnige, maar rustige eerste Juttersmarkt van 2024

Advertentie:

Den Helder – Traditiegetrouw begint eind juni de Juttersmarkt in de binnenstad van Den Helder. Dinsdagochtend was het startschot voor de eerste Juttersmarkt van 2024. De komende 11 weken zal, misschien wel de meest populaire markt van Den Helder plaatsvinden in de Beatrixstraat en het Stadpark.

Het kwik steeg dinsdag al snel naar 23 graden. “Géén ideaal marktweer”, zo vertelt één van de marktlieden. “In de zon is het toch al snel best warm. Maar we klagen niet, het is tenslotte beter dan regen.” Toch lijken de bezoekers in de middag liever het terras op te zoeken. De winkelstraten van de Helderse binnenstad zijn rustig. Het Breewaterplein, waar de band “New Born” livemuziek ten gehore brengt, is daarentegen druk bezocht.

“Het was vanochtend wel iets drukker”, vervolgt de verkoper. Of het tegenvallende bezoekersaantal kan liggen aan het feit dat de Beatrixstraat voor de helft afgesloten is door werkzaamheden, het warme weer of een algehele afname van populariteit van markten durft de kraamhouder niet te zeggen. “Je ziet wel dat het voorheen vechten was om een plekje en nu is het, zelfs met een half afgesloten straat, niet vol. Jammer, maar wij gaan lekker door”.

 

Toon meer

Calvin Vliegen

Calvin Vliegen is sinds november 2023 als videoverslaggever/editor werkzaam bij Regio Noordkop. Calvin is bereikbaar via calvin@regionoordkop.nl of telefonisch via 06-27656370.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button