Texel

Wilde Dierenwacht opgericht op Texel

Advertentie:

Texel – Op verzoek van de gemeente is bij Ecomare, in samenwerking met de Vogelwerkgroep, de Texelse Wilde Dierenwacht opgericht. De wacht wordt gevormd door een groep vrijwilligers, die via een appgroep informatie over meldingen krijgen en dan direct kunnen aangeven of zij het dier kunnen ophalen.

In de vogelopvang van Ecomare worden verschillende soorten dieren opgevangen: alle soorten in het wild levende vogels, maar ook kleine zoogdieren als egels, hazen en vleermuizen. Meestal brengen vinders deze dieren zelf naar de opvang, maar soms zijn mensen niet in de gelegenheid om dat te doen. Daarom is nu de Dierenwacht opgericht.

Overheden hebben een wettelijke zorgplicht om dieren in nood te helpen. Gemeente Texel voldoet voor de wilde dieren hieraan via de wildopvang bij Ecomare. De dierverzorgers van Ecomare kunnen echter niet zelf alle dieren ophalen en op Texel rijdt geen dierenambulance. Wanneer mensen niet in staat zijn een dier te brengen of het een vogel met een gevaarlijke snavel of klauwen betreft, kan Ecomare vanaf nu de vrijwilligers van de Texelse Wilde Dierenwacht inzetten.

Voor Ecomare is elk dier in nood gelijk. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen veelvoorkomende en zeldzame soorten; voor elk hulpbehoevend dier mag gebeld worden, zolang het een dier is dat in het wild voorkomt. De vrijwilligers van Texelse Wilde Dierenwacht zijn getraind in het hanteren van verschillende diersoorten en hebben de benodigde materialen. Nieuwe vrijwilligers zijn overigens welkom. Dus in bezit van een auto, regelmatig overdag beschikbaar en interesse om toe te treden tot de Texelse Wilde Dierenwacht? Neem dan contact op met Henry Soyer via 06-51112180 of henry@soyer.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button