Den Helder

Dolfijnen voor kust Den Helder komen uit Schotland

Adverentie

De dolfijnen die afgelopen vrijdag voor de Noord-Hollandse kust tussen Den Helder en Texel waren gespot, zijn afkomstig uit Schotland. Dat heeft de Universiteit van Wageningen samen met de Schotse universiteit uit Aberdeen vastgesteld.

Volgens de onderzoekers is het bijzonder dat er Schotse dolfijnen in Nederlandse wateren worden gespot. Zo ver komen de zoogdieren normaal nooit. “Zeker niet in zo’n grote groep”, wil het onderzoeksteam benadrukken.

Omdat de tuimelaars die langs de Schotse oostkust zwemmen worden gedocumenteerd in een catalogus, konden de Schotse onderzoekers de tuimelaars identificeren. Zo ook dolfijn Mischief, die te herkennen is aan de diepe inkeping aan de wortel van de rugvin.

Bron: LOS Mediapartner NH

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button