Hollands Kroon

Klokkentoren Katholieke Kerk in Hippolytushoef weer als nieuw

Advertentie:

HIPPOLYTUSHOEF – De Katholieke Kerk in Hippolytushoef is gerenoveerd. Het beeldbepalende kerkje was nodig aan een opknapbeurt toe en de aannemer Bouwbedrijf Hollands Kroon is daar eind april mee begonnen.

De totale renovatie kosten waren op €50.000 beraamd maar er kwam een kleine kink in de kabel. Bij het verwijderen van het hout op de torenspits kwam men houtrot tegen. Jarenlang hadden de weersinvloeden vrij spel en hebben de houtendraagconstructie aangetast.

Nu, na twee maanden, is de torenspits weer als nieuw en door de aannemer opgeleverd. Het beeldbepalende torentje kan er weer jaren tegen en staat er glimmend bij.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button