Zakelijk

Nieuwe eigenaresse voor Lodewijk Hendrikse

Adverentie

Den Helder – Gaby Haeck is per 1 augustus aanstaande niet langer het gezicht van, en drijvende kracht achter, Croissanterie Lodewijk Hendrikse. Na 35 jaar trouwe dienst wordt de broodjeszaak overgenomen door Edith van Loo-Pappelendam. Het concept van de croissanterie blijft vooralsnog hetzelfde en uiteraard is en blijft iedereen welkom voor een lekker, vers belegd broodje. Zaterdag 27 juli aanstaande is de laatste zaterdag voor Gaby en het belooft een feestelijk afscheid te worden.

In de afgelopen 35 jaar is Lodewijk Hendrikse uitgegroeid tot een waar begrip in de Helderse binnenstad en daarbuiten. Met heerlijke huisgemaakte Provençaalsaus en ovenverse broodjes doet de croissanterie al jaren goede zaken aan de Keizerstraat. Bovendien weten bedrijven en instellingen de zaak moeiteloos te vinden voor diverse bestellingen en catering op locatie. Voor Gaby is het, na jaren van inzet met veel passie en plezier, tijd voor iets anders. Of dat wederom in de horeca is? “Zeker weten! Ik ben en blijf een horecadier in hart en nieren!”, antwoordt ze lachend.

Sinds 1984 is Gaby werkzaam in de croissanterie en 10 jaar later, in 1994, nam zij de zaak over van toenmalige eigenaar Lodewijk Hendrikse. Dit deed ze niet alleen, maar samen met haar man die reeds in 1990 bij de croissanterie in dienst kwam. Met z’n tweetjes hebben ze de zaak al die jaren vol overgave gerund, maar naar eigen zeggen was dat zeker niet gelukt zonder het personeel en kinderen. “Je hebt gewoon mensen nodig op wie je kunt bouwen, een betrouwbaar en sterk team”, aldus Gaby. Haar kinderen, Mitsy en Thjardo, hebben het eigenlijk nooit zien zitten om de croissanterie over te nemen, maar hebben de boel wel regelmatig gerund tijdens vakanties. “Ik weet zeker dat ze goede opvolgers geweest zouden zijn!”

Afscheid
“Het is mooi geweest”, is het antwoord van Gaby op de vraag waarom ze hebben besloten te stoppen. “Ik ben en blijf dan wel een workaholic, maar ik ben toe aan iets meer rust”. Ze is van plan veel te blijven werken, maar vijf dagen in plaats van zes lijkt haar wel wat. Hoewel ze gewoon werkt tot woensdag de 31e, is aankomend weekend de laatste. Zaterdag 27 juli neemt ze alvast op feestelijke wijze afscheid van alle gasten, dus iedereen is die dag van harte welkom om nog een laatste keer een broodje bij Gaby te bestellen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button