DefensieDen Helder

Defensie draagt lichamen Christine en Erwin over aan families

De lichamen van vlieger Christine Martens en tactisch coördinator Erwin Warnies zijn door Defensie overgedragen aan de families. Dat gebeurde zaterdagmiddag met militair ceremonieel op Vliegbasis Eindhoven.

Collega’s droegen de met de Nederlandse vlag gedrapeerde kisten op de schouders vanaf het KDC-10-transportvliegtuig. Dat landde rond 13.00 uur op Nederlandse bodem. Militairen van marine en luchtmacht vormden een erehaag. De luitenants ter zee der 2e klasse oudste categorie kwamen afgelopen zondag om het leven toen de NH90-maritieme gevechtshelikopter waarin ze zaten in de Caribische Zee stortte. De twee bemanningsleden die de crash overleefden, begeleidden hun omgekomen collega’s naar Nederland.

Professionele en dierbare collega’s
Minister Ank Bijleveld-Schouten bij de ceremonie op Eindhoven: “Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Wij zijn allemaal diep geraakt en leven intens mee met de naaste families, vrienden en collega’s en zullen hen steunen en helpen waar mogelijk. Defensie heeft twee toegewijde, professionele en dierbare collega’s verloren. Christine Martens en Erwin Warnies hebben zich altijd met hart en ziel ingezet voor de veiligheid van andere mensen”, aldus de minister.

Ook staatssecretaris Barbara Visser, Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer en de commandanten van marine en luchtmacht, vice-admiraal Rob Kramer en luitenant-generaal Dennis Luyt, steunden de nabestaanden met hun aanwezigheid.

Uitgeleide op Curaçao
Militairen geplaatst op Curaçao, personeel van de Kustwacht en de bemanning van Zr.Ms. Groningen deden de omgekomen collega’s vrijdagavond met een ceremonie uitgeleide. Een draagploeg bracht de lichamen naar de KDC-10. Dit luchtmachttoestel vertrok vanaf vliegveld Hato op Curaçao.

De helikoptercrash raakte veel mensen binnen en buiten de krijgsmacht. Via het condoleanceregister op defensie.nl kwamen duizenden hartverwarmende reacties binnen. Het is nog steeds mogelijk deelneming te betuigen. Na sluiting wordt het register aan de nabestaanden overhandigd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button