Sport

Raaijmakers ontloopt valpartijen in Tour de France Femmes

Advertentie:

Hippolytushoef – De eerste twee dagen van de Tour de France Femmes zijn voor de uit Hippolytushoef afkomstige Marit Raaijmakers redelijk probleemloos verlopen. Op zondag pakte ze zelfs nog punten tijdens de eerste sprint en maandag wist ze de vele valpartijen te ontlopen.

De eerste etappe werd zondagmiddag verreden met de finish op de Champs Elysees in Parijs. Bij de eerste van twee sprints om de punten voor de groene trui pakte Raaijmakers zes punten, bij de tweede sprint geen. De rit werd uiteindelijk gewonnen door de Nederlandse Lorena Wiebes en Marit eindigde in dezelfde tijd als 68e.

Kopgroep
Op maandag zat ze mee in ‘de vlucht van de dag’. Die kopgroep pakte maximaal drie minuten voorsprong op het peloton, maar werd 80 kilometer voor de streep ingerekend. In de slotfase van de etappe waren er meerdere serieuze valpartijen, maar Marit bleef overeind. Ze finishte als 60e op 1 minuut 38 van winnares Marianne Vos.

Raaijmakers, onderdeel van het Amerikaanse team Human Powered Health, staat na twee dagen Tour de France Femmes op een 55e plaats. Haar achterstand op Vos bedraagt 1 minuut en 54 seconden. De derde etappe gaat dinsdag over 133 kilometer en telt vijf klimmetjes.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button