Cultuur/NatuurUitgaan

Tentoonstelling Historisch Genootschap Wieringermeer bij de Cultuurschuur

Hollands Kroon – Naast archiefmateriaal over hoogtepunten zoals ontstaan en opbouw en het dieptepunt onderwaterzetting heeft het Historisch Genootschap Wieringermeer nog meer in haar collectie. Dat wil zij graag tonen onder de noemer “Een greep uit het archief” in de maanden augustus en september in de hal van de Cultuurschuur in Wieringerwerf.

De geschiedenis bestaat niet alleen uit grootste evenementen maar ook de wat kleinere, wat ondergesneeuwde gebeurtenissen, want ook deze zijn het bewaren en vertonen waard. Zij staan vaak wat dichterbij wat de inwoners zelf hebben ervaren. Hoe en waar werd er gewoond, wie de bestuurders waren, waar mensen naar school gingen, welke verhalen er de ronde deden. Deze onderwerpen komen allemaal aan bod tijdens de tentoonstelling.

Door middel van voorwerpen, kaarten, metselwerk, afbeeldingen en een luistercabine wordt dit tentoongesteld. De tentoonstelling is tijdens de openingsuren van de Cultuurschuur gratis door jong en oud te bezoeken. Wie weet hangt er een bekende klassenfoto tussen.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button