Den Helder

In memoriam: Peter Wijnants (65)

Adverentie

Julianadorp – Voormalig omroepmedewerker Peter Wijnants is in de nacht van zondag op maandag op 65-jarige leeftijd overleden. Peter was een bekend gezicht in Den Helder en zette zich gedurende zijn leven in voor tal van organisaties.

Hij maakte jarenlang radioprogramma’s voor de lokale omroep in Den Helder (de L.O.S.) en was ook enige tijd lid van het programmabeleid bepalend orgaan (PBO) van de omroep. Radio was sowieso een grote passie van hem en behalve bij de L.O.S. was hij door de jaren heen ook als radiomaker betrokken bij tal van andere omroepen, waaronder Coastline en Schagen FM.

Ook was Peter nauw betrokken bij het opzetten van het Odensehuis in Den Helder en was hij jarenlang directeur van het Buurtcollectief en voorloper HVBWS. In de politiek was hij jarenlang actief namens de Partij van de Arbeid en de laatste jaren was hij als penningmeester ook betrokken bij de Stichting Herdenkingsstenen Den Helder. Vanuit die rol maakte hij samen met Peter van Aalst de film “Opdat zij niet worden vergeten”, over de Helderse, Joodse geschiedenis.

Peter was, zoals hij zelf zei, van nature een idealist. “Zorg voor elkaar, voor kwetsbare mensen en opkomen voor een sociale samenleving vind ik erg belangrijk”, staat op zijn Facebookpagina te lezen. Regio Noordkop heeft louter positieve herinneringen aan Peter en wenst zijn vrouw, kinderen, familie en vrienden heel veel sterkte toe met dit verlies.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button