Hollands KroonSport

VZV wint weer in Eredivisie

Advertentie:

’t Veld – Het gaat goed met de vrouwen van JuRo Unirek VZV in de Eredivisie. Het vierde duel van dit seizoen werd donderdagavond overtuigend met 29-24 gewonnen van SEW. In de overwinning was een belangrijke rol weggelegd voor Anna Buter: zij scoorde zes keer en werd uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd.

VZV komt normaal gesproken nooit op donderdagavond in actie. Toch was Janssen positief gestemd over het bezoekersaantal: “De zaal zat volledig vol, ondanks dat we anders nooit op deze avond spelen. SEW wou dit duel nu al spelen vanwege Europese verplichtingen in het weekend. Voor ons was dat geen probleem.”

De derby tegen het team uit Nibbixwoud verliep voorspoedig. “We waren conditioneel zeer sterk”, aldus Janssen. “Onze verdedigers waren goed en onze keepster Anne de Boer liet ook weer haar enorme klasse zien.” Het team kon vanaf de eerste minuut indruk maken, al stond de tegenstander wel korte tijd op 5-8 voorsprong. De speelsters van Janssen werden daarna dominant en de achterstand werd al snel weggepoetst. Uiteindelijk stond het met rust 16-11 voor Juro Unirek. De Boer had als keepster net als in de vorige wedstrijd veel indruk gemaakt. “Het is onvoorstelbaar hoe goed ze nu in vorm is”, aldus Janssen. “Ze is op de handbalacademie de hele dag met topsport bezig en dat zie je tijdens de wedstrijden goed terug. SEW moest voortdurend accepteren dat gevaarlijke aanvallen werden gestopt.”

Buter
In de tweede helft bleef de wedstrijd het bekijken meer dan waard. Aanvallend maakte Buter de meeste indruk en zij werd na afloop volkomen terecht verkozen tot vrouw van de wedstrijd. “We staan er na vier duels goed voor”, vertelt trainer Janssen. “Mentaal zit het goed. De basis staat er en in de breedte zijn we ook sterk. Er is de nodige concurrentie strijd en dat is alleen maar goed om iedereen scherp te houden. Dat was dan ook het geval tot de laatste seconde van deze fraaie derby.”

De toekomst voor het team ziet er dan ook goed uit. “De volgende wedstrijd is over een week thuis tegen Quintis, zaterdag 30 september. Daar is nu de hoofdcoach mijn voorganger bij VZV, Rolf Schulte. Dat wordt dus extra spannend.”

Doelpuntenmakers VZV:  Anna Buter 6, Pien Van der Geest, Jane Kramer 5, Carmen Van der Kroon, Meike Van Splunter 4, Renee Kolken 3, Josien Van den Hoek, Meike Kruijer 1.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button