Hollands KroonSportVideo

Triatleten doorstaan hitte bij Run – Bike – Run (video)

Advertentie:

ANNA PAULOWNA – De jaarlijkse triatlon in Anna Paulowna gaat de boeken in als afzien wat betreft de warmte. Met een gemiddelde temperatuur van 26 graden was het voor de atleten flink doorstampen.

De 37e triatlon gaat ook de boeken in als de eerste waarin niet werd gezwommen. Door een ziekmakende bacterie in het zwemwater heeft de organisatie besloten de wedstrijd om te zetten in een run – bike – run.

De animo onder de sporters was er niet minder om. Het talrijke publiek langs het parcours kon, mede dankzij commentaar via de radio van RTVNoordkop, genieten van een spannende race.

Bij de dames ging de eindoverwinning naar de uit Amsterdam afkomstige Janneke Sinigge. Zij deed voor de eerste keer mee en ging gelijk met de overwinning aan de haal. De reden dat zij mee deed was dat haar vader (voormalig inwoner van Anna Paulowna) 30 jaar geleden ook aan de triatlon deelnam. Dit had zoveel indruk op haar gemaakt dat zij zich had ingeschreven met bovenstaand resultaat.

Janneke Sinnige gaat over de meet.

Bij de heren was het voorin een beetje stuivertje wisselen. Een groot gedeelte van de wedstrijd lag Jeffrey van der Park aan kop die ook zijn zinnen had gezet op de uiteindelijke overwinning. Helaas voor hem liep dit anders, want na ongeveer drie kilometer fietsen speelde een week opgelopen blessure hem parten. Hij kreeg last van zijn hamstring en was genoodzaakt om de wedstrijd te staken.

De uiteindelijke overwinning ging naar Michael Emmerik uit Alkmaar. Mede door de hitte had de EHBO en het Rode Kruis aan de finish wel wat werk aan de oververhitte deelnemers die moesten worden afgekoeld.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Noordkopnieuws heeft een drietal videoverslagen gemaakt van het geheel.

1) Interview met winnaar Michael Emmerik


2) Interview met de voorzitter Ron Jimmink en verkeersregelaar Johan Smit

3) Wedstrijdverslag van de triatlon

 

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button