Noord-Holland

Provinciale Staten vergadert weer fysiek

Noord-Holland – Dit najaar gaan Provinciale Staten van Noord-Holland weer fysiek vergaderen. In hotel Zuiderduin in Egmond hebben zij een geschikte locatie gevonden voor de Provinciale Statenvergaderingen. Op 14 september gaan zij daar het debat aan.

De ruimte in het Provinciehuis in Haarlem is onvoldoende om met alle Statenleden tegelijk te vergaderen volgens de coronarichtlijnen. Daarom vinden de Statenvergaderingen dit najaar plaats in Zuiderduin in Egmond, waar dat wel kan. Sinds begin maart vonden de vergaderingen van Provinciale Staten van Noord-Holland vanwege corona online plaats. “Het is mooi dat we in Egmond samen in één zaal kunnen zitten. De Statenleden kunnen elkaar weer in de ogen kijken en snelle interrupties zijn weer mogelijk. Dat zal de levendigheid van de debatten ten goede komen”, aldus commissaris van de Koning Arthur van Dijk.

Vergadering online volgen
In hotel Zuiderduin wordt de Statenzaal van het Provinciehuis nagebouwd. De plattegrond zal bijna hetzelfde zijn, maar met meer onderlinge ruimte. Vanwege de coronarichtlijnen kunnen toehoorders niet fysiek bij de Provinciale Statenvergadering aanwezig zijn. Voor toehoorders is in Zuiderduin een aparte ruimte ingericht, naast de zaal waar de Statenvergadering wordt gehouden. Daar kunnen 70 toehoorders de vergadering volgen op een scherm. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, moeten zij zich vooraf opgeven. Dat kan tot donderdag 10 september 15.00 uur via het aanmeldformulier. Daarna ontvangen belangstellenden bericht of zij aanwezig kunnen zijn. De toewijzing van plaatsen gebeurt op volgorde van aanmelding. Het aanmeldformulier is te vinden in het nieuwsbericht ‘Provinciale Staten vergaderen 14 september in Egmond’ op de website van de provincie.

Alle vergaderingen van Provinciale Staten worden uitgezonden en zijn live te volgen via noord-holland.stateninformatie.nl. Ook kunnen belangstellenden de vergaderingen later terugkijken.

Coronaregels
Van iedere bezoeker bij de vergadering in hotel Zuiderduin registreert de Statengriffie het e-mailadres en telefoonnummer. De gegevens worden bijna drie weken bewaard en daarna verwijderd uit de administratie. Mondkapjes zijn niet verplicht. In Zuiderduin gelden de gebruikelijke coronamaatregelen, zoals geen handen schudden en anderhalve meter afstand houden. Belangstellenden die ziek zijn of klachten hebben wordt gevraagd thuis te blijven.

Inwoners of vertegenwoordigers van bedrijven of organisatie die contact willen leggen met een Statenlid, kunnen de contactgegevens van Statenleden vinden op de website van de provincie Noord-Holland.

Commissievergaderingen
Ook de Statencommissies vinden weer fysiek plaats. Meer informatie over de Statencommissies is te vinden in het nieuwsbericht ‘Statencommissies vinden weer fysiek plaats‘ dat te vinden is op de website van de provincie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button