Den HelderPolitiek

Gemeente bevestigt: 67 bonnenboekjes JOC verkeerd afgeleverd

Advertentie:

Den Helder – Door een fout in een Excel-bestand zijn 67 bonnenboekjes voor kinderen uit arme gezinnen op het verkeerde adres beland, zo bevestigt de wethouder. De gemeente stuurde de bonnen namens het Jeugd Onderwijs en Cultuurfonds rond. Met de bonnen konden de kinderen bijvoorbeeld gratis naar een museum. Door de boekjes op het verkeerde adres af te leveren is de lastige financiële situatie waarin de geadresseerden zich bevinden publiek gemaakt. Een zeer kwalijke zaak, zo stelde Sylvia Hamerslag van Behoorlijk Bestuur toen zij de situatie een aantal weken terug al aankaartte bij het college.

Over hoe dit heeft kunnen gebeuren kan het college duidelijk zijn: “In het aangeleverde excel-bestand wat gebruikt is voor het maken van de stickers voor op de bonnenboekjes was de kolom met de gegevens van de kinderen versprongen ten opzichte van de namen van de ouders. Hierdoor waren de gegevens van een aantal ouders niet gekoppeld aan de gegevens van de juiste kinderen.” Het college erkent dat het een kwalijke zaak is en geeft aan dat er in de toekomst gebruik zal worden gemaakt van het bronbestand en niet meer van een al aanwezig bestand. De ouders hebben een brief ontvangen waarin de fout erkend wordt en excuses wordt gemaakt.

Sylvia Hamerslag, fractievoorzitter van Behoorlijk Bestuur, had de situatie aangekaard bij het college. Via het eigen meldpunt van de partij waren er namelijk signalen binnengekomen dat boekjes verkeerd waren afgeleverd. Hamerslag geeft nu aan wel blij te zijn met het feit dat het college de fout toegeeft en met een verklaring komt, maar blijft het ernstig vinden dat er zo onzorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens: “Je kunt niet zomaar zo lukraak omgaan met de gegevens van 67 gezinnen. Je moet dit soort zaken echt dubbelchecken.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button