Kop van Noord-HollandUitgaanVideo

Feest in de Noordkop (video)

Advertentie:

Noordkop – Het is augustus feestmaand in de Noordkop. Komend weekend staat Den Oever in het teken van de Flora- en Visserijdagen, in Julianadorp viert men de Dorper Kermis en Den Helder viert het 100-jarig bestaan van de Woningstichting.

In Den Oever zijn de voorbereidingen in volle gang. Jac van der Geer verzorgt de bloemen in het dorp en dat is nog een hele klus. “Minimaal tienduizend gladiolen en daarnaast zeker tienduizend stelen aan andere bloemen. Dahlia’s, lelies, allemaal seizoensbloemen”, vertelt de hovenier tijdens het maken van het bloemkunstwerk bij de entree van het dorp. Op woensdagavond konden de bewoners al terecht in de Floratent om hun bloemstukken te maken. “We hebben van ’t jaar voor het eerst dat mensen een wedstrijd kunnen houden wie de mooist versierde straat heeft. Dat is altijd wel een mooie competitie.”

De andere kant van de Flora zijn natuurlijk de Visserijdagen. Alle cafés hebben een programma en in de haven staat natuurlijk een grote tent. Edwin Wittink is druk bezig met alle voorbereidingen. “Den Oever staat te springen om een feestje te vieren. Ik word via allerlei kanalen bestookt al maanden, weken van ‘gaat het wel door?'”, vertelt de horecaman. Er moet nog een boel klaargezet worden aan bars, waterleidingen en kabels, maar Wittink verzekert de Wieringers dat het feest door gaat.

In Julianadorp staat de kermis op het programma. De tent van horecaondernemer Frank Stuijts staat ook al. “Het begint altijd weer te kriebelen, als je begint met boeken en de voorbereidingen doet.” De opzet van de Dorper Kermis is dit jaar net even anders, vertelt cafébaas Arjan Koenen. “We hebben op het Loopuytpark twee horecagedeeltes waar je een bandje voor moet kopen. De afspraak met de organisatie is dat er geen alcohol de kermis op mag.”

Er is muziek en vertier, maar de bezoekers moeten hun biertje dus in het horecagedeelte achterlaten als ze naar de schiettent willen. Desalniettemin heeft Koenen er zin in. “We zien het als een uitdaging om er een mooi feestje van te maken. We gaan ons gedeelte mooi aankleden zodat je een soort minifestival krijgt.” Er zijn geen omleidingen, dus bezoekers hoeven niet door het horecagedeelte als ze dat niet willen. Kaartjes zijn online en aan de deur te krijgen. Hiervoor geld op is op.

De Woningstichting Den Helder viert haar 100-jarig bestaan met festiviteiten in de Helderse Binnenstad en op Willemsoord. Op vrijdag een theatervoorstelling en op zaterdag en zondag een muziekfestival op Willemsoord.

Kijk voor meer informatie op de websites van de verschillende evenementen:
Dorper Kermis
Flora- en Visserijdagen
Woningstichting

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button