Den HelderMaritiem

Lichtschip Texel bestaat 70 jaar

Advertentie:

Den Helder – Het Lichtschip Texel werd 70 jaar geleden (eind september) officieel in gebruik werd gesteld op haar positie achttien mijl westelijk van het eiland Texel. Het getal 70 is niet een officieel herdenkingsgetal, maar voor de bemanning heeft het wel een speciale betekenis.

De gemiddelde leeftijd van de groep vrijwilligers ligt thans ver boven de leeftijd van het schip. Dat is zorgelijk en verontrustend. Het is van belang dat het aantal vrijwilligers stijgt en de gemiddelde leeftijd daalt. Verjonging, maar ook professionalisering is noodzakelijk om te kunnen voortbestaan. De bemanning is zich hiervan bewust.

Open Monumentendagen
Tijdens de komende Open Monumentendagen op 10 en 11 september zal het Lichtschip op beide dagen voor publiek geopend zijn. Wellicht zullen er bezoekers zijn die zich betrokken voelen en een bijdrage willen leveren aan de toekomst van deze blikvanger in de Museumhaven Willemsoord op de Oude Rijkswerf. Niet alleen technische mensen zijn welkom, ook gastheren en gastvrouwen, mensen die educatieve programma’s voor leerlingen van het primair en voorgezet onderwijs willen opstellen en zich willen bemoeien met het verzorgen van publiciteit (website, social media en traditionele kanalen).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button