Den HelderSportVideo

Windkarren Racing Aeolus zoeven over de dijk (video)

Den Helder – Na een wat teleurstellende wind tijdens de eerste twee dagen blies er op de finaledag van Racing Aeolus Den Helder genoeg wind om te racen. De op tegenwind rijdende karren van hogescholen van over de hele wereld zoefden de hele donderdag over de dijk.

De tegenwindrace heeft deelnemers van over de hele wereld. Het te kloppen team is Chinook uit Canada. De Hogeschool uit Flensburg doet voor het eerst mee met een opvallende wagen. Toch is het niet alleen competitie. Op de baan is er strijd, maar naast de baan is iedereen bereid elkaar te helpen. “We zijn de enige mensen ter wereld die deze karren bouwen”, vertelt Siméon uit Canada, “dan moet je wel gek zijn als je niet van elkaar wil leren.”

Er zijn meerdere teams die een kans maken op de Racing Aeolus-cup, er wordt gekeken naar meerdere factoren. “Nu al verklappen is beroepsgeheim, maar ik denk dat het team uit Amsterdam een goede kans maakt”, zegt mede-organisator Christiaan Verhoef.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button