Sport

Zesde oefenwedstrijd Succes goed voor zege op Kleine Sluis

Advertentie:

Anna Paulowna – vv Succes won de oefenwedstrijd tegen Kleine Sluis donderdagavond met 0-3. Het was voor de voetballers van Succes alweer de zesde oefenwedstrijd en voor de tegenstander de eerste van dit seizoen.

Kleine Sluis kwam uitstekend voor de dag en overrompelde de tegenstander in de openingsfase met goed snel veldspel. In de eerste tien minuten moest de uitstekend keepende Harm Helder drie keer redding brengen in een 1-op-1 situatie. Na tien minuten kwam Succes beter in de wedstrijd. Het gaf weinig meer weg en creëerde een aantal kansen.

In de 17e minuut gaf Bram Dekker na een goed lopende aanval de bal scherp voor en Jeroen Norder tikte de bal binnen; 0-1. Vijf minuten later was het al 0-2. Na de mooiste aanval over de flank was het Tom Kamp die goed voorgaf en Bart de Kleine kon heel professioneel de doelman verslaan. Het team van trainer Ben Visser wist tot de rust de bovenliggende partij te blijven en de voorsprong houden.

Snel 0-3
In de tweede helft kwam Succes beter uit de kleedkamer dan de tegenstander en was er binnen een minuut een combinatie tussen Dekker, De Kleine en Nan Klein, waarbij laatstgenoemde de 0-3 mocht aantekenen. Kleine Sluis gaf zich nog niet gewonnen en knokte zich terug in de wedstrijd. Zij creëerden een aantal mogelijkheden, maar steeds was er een been van een tegenstander of goed ingrijpen van Helder, wat er voor zorgde dat er niet werd gescoord.

Na de wedstrijd waren de trainers van beide teams zeer tevreden over de inzet van de spelers en het vertoonde spel.
Visser: “Wij waren zeker tevreden, de spelers hebben hard gewerkt om een goed resultaat te behalen. Iedereen gaat steeds beter begrijpen waar onze mogelijkheden liggen om resultaat te halen en binnen ons systeem wordt uitstekend gevoetbald. We hebben een aantal spelers die het verschil kunnen maken, maar dat werkt alleen als er als team geknokt wordt voor resultaat. Het was dan ook zeer goed om te zien dat spelers elkaar coachen om het spel te verbeteren. Zaterdag spelen we de laatste wedstrijd voor de Wieringen Cup in Middenmeer tegen Flevo.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button