Afvalscheiden proef in flats

De HVC start in de wooncomplexen aan de Hendrik Baskeweg en Heiligharn een proef met afvalscheiding in flats. Want in een flat of appartement is het lastiger om afval te scheiden dan wanneer je in ‘laag¬bouw’ woont. De perfecte oplossing hiervoor is nog niet gevonden.

Voor de flats komen containers voor plastic ver­pakkingen, blik en drinkpakken en voor groente, fruit en etensresten. Zo kunnen de bewoners van de appartementen hun afval makkelijk gescheiden aanbieden. De proef verschilt per locatie. Zo krijgen de bewoners van de flat Heiligharn twee inpandige containers voor gft en etensresten. In deze metalen ‘cocon’ staat een minicontainer. Een speciaal vernevelingssysteem en koelingssysteem voorkomt stank. Ook in het pand komen twee containers voor plastic, blik en drankkartons. Deze zijn voorzien van een perssysteem én een vernevelingssysteem.

Bij het wooncomplex aan de Hendrik Baskeweg komen buiten twee containers voor gft-afval en etensresten. Ook dit zijn metalen ‘cocons’ met daarin een minicontainer. Ondergronds komen hier twee containers voor plastic, blik en drankkartons.

Speciale afvalmarkt
Afgelopen weken kregen de bewoners van deze complexen bezoek van afvalcoaches van HVC. Zij hebben de proef mondeling uitgelegd en natuurlijk vragen daarover beantwoord. Voor deze inwoners én alle andere Nieuwediepers organiseert HVC een afvalmarkt op beide locaties. Dus vragen over afval? De speciale VR-film over het scheiden van gft en etensresten bekijken? Kom dan naar een van de afvalmarkten op zaterdag 5 oktober:
– bij wooncomplex Hendrik Baskeweg van 10.00 tot 12.00 uur
– bij wooncomplex Heiligharn van 13.00 tot 15.00 uur

Wethouder Peter de Vrij ‘opent’ deze ochtend officieel de eerste nieuwe containers bij de Hendrik Baskeweg. Na deze opening kunnen bewoners die zich hebben aangemeld voor deelname aan de proef de containers gebruiken.

Mobiele versie afsluiten