112Hollands Kroon

Huiszoeking Hollands Kroon; 3 aanhoudingen, voor 1,2 miljoen in beslag genomen

Adverentie

Drie aanhoudingen en meerdere in beslag genomen goederen met een waarde van ruim 1,2 miljoen euro. Dat is het resultaat van een doorzoeking van het Hennepteam van de politie Noord-Holland op dinsdag op twee adressen in de gemeenten Hollands Kroon en Heerhugowaard.

De doorzoeking van dinsdag was een vervolg op de ontmanteling van meerdere hennepkwekerijen eerder dit jaar. Omdat daarbij – naast complete hennepkwekerijen – gestolen goederen werden aangetroffen, besloot het Hennepteam tot de uitgebreide actie. De voorbereidingen begonnen echter al zo’n drie maanden geleden.

Samenwerking
’s Morgens stonden op de twee adressen politie voor de deur. Naast politiemensen waren bijvoorbeeld ook een vastgoedspecialist, een geldhond en medewerkers van de Belastingdienst aanwezig. Tijdens de zoekingen werd onder meer een vuurwapen aangetroffen en zijn verschillende goederen in beslag genomen, zoals contant geld, schilderijen, voertuigen en een boot. Alles bij elkaar met een geschatte waarde van ruim 1,2 miljoen euro.

Voor de politie is het onderzoek nu pas echt begonnen met het doorwerken van een complete administratie die in beslag werd genomen. De twee mannen (55 en 30 uit Hollands Kroon) en een vrouw (55 uit Hollands Kroon) die aan werden gehouden worden verdacht van onder andere hennepteelt, heling, bezit van een vuurwapen en diefstal van stroom en water.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button