Hollands Kroon

Mantelzorger in het zonnetje

Advertentie:

De jaarlijkse Dag van de Mantelzorg valt dit jaar op 10 november. Een dag waarop mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. Fenna van der Leest wil graag een mantelzorger in het bijzonder in het zonnetje zetten. Dat is haar tante Aaf Jasper-Scheer, die al ruim 50 jaar voor haar broer en daarvoor voor haar vader zorgde. Het Mantelzorgcentrum en gemeente Hollands Kroon gaven gehoor aan haar oproep en verrasten mevrouw Jasper-Scheer met een fleurige bos bloemen en een cadeaubon voor restaurant De Zingende Wielen.

Het was een zonnige ochtend toen Fenna met haar man stond te wachten voor de ingang van de flat van haar tante. Ze was een beetje zenuwachtig, want haar tante wist nog van niets. Mark, de kleinzoon van tante Aaf zat ook in het complot, hij hield haar aan de praat en zorgde dat ze de flat niet verliet. Om de hoek van de flat stond de rest van de familie te wachten totdat ze naar binnen konden.

Iedereen stond ineens in de knusse woonkamer van mevrouw Jasper. Ze was zichtbaar geëmotioneerd toen ze de bloemen en de bon in ontvangst nam. “50 jaar mantelzorger, tja ik doe het gewoon. Ik heb het mijn vader vlak voor zijn dood beloofd. Die vroeg: ‘zorgen jullie (mevrouw Jasper en haar zus, red.) voor broer Maarten?’ en dat heb ik gedaan.” Ook de kinderen van mevrouw Jasper, Henry en Inge, weten niet beter dat hun moeder zorgt voor anderen. Fenna: “Ik weet nog dat tante Aaf altijd dubbele hoeveelheden kookte. Voor opa en voor oom Maarten en voor haar eigen gezin.” Inge vult lachend aan: “Dan ging opa met een pannetje jus over straat.” Henry: “En iedere kerst waren opa en oom Maarten bij ons. We waren het zo gewend.”

Waardering
Gemeente Hollands Kroon is blij met het initiatief dat Fenna van der Leest genomen heeft. Erik Groot Antink, beleidsambtenaar bij gemeente Hollands Kroon, hoopt dat meerdere mensen haar voorbeeld volgen, “Burgerinitiatieven geven blijk van betrokkenheid bij de gemeente. Gemeente Hollands Kroon juicht dergelijke initiatieven alleen maar toe.” Gemeente Hollands Kroon biedt iedere mantelzorger uit de gemeente de jaarlijkse waardering. Dit is een cadeaubon t.w.v. € 40,-. Iedere mantelzorger die staat ingeschreven bij het Mantelzorgcentrum, krijgt automatisch de waardering.

Inschrijven kan via de website www.mantelzorgcentrum.nl/aanmelden

Mantelzorgcentrum
Het Mantelzorgcentrum is het expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, actief van de gemeente Heiloo tot aan Den Helder. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen blijven geven en daar zelf gezond bij blijven.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button