Nieuws

Noord-Holland stelt geld beschikbaar voor verduurzamen woningen

Adverentie

De provincie Noord-Holland heeft de subsidieaanvraag goedgekeurd voor het ‘Regionaal energiesparingsprogramma woningen.’ Het programma bevat doelstellingen voor het verduurzamen van particuliere woningen. Het is opgesteld door de gemeente Den Helder, samen met de gemeenten Hollands Kroon, Schagen en Texel. De provincie stelt hiervoor € 543.000,- beschikbaar voor de vier gemeenten, voor de periode van 2019 tot en met 2021. Den Helder krijgt daarvan € 170.000,–. De subsidie is bedoeld voor de gemeenten, zodat zij de bewoners kunnen ondersteunen.

Gezamenlijke afgesproken acties
Voortzetting samenwerking met het Duurzaam Bouwloket
Het Duurzaam Bouwloket ondersteunt woningeigenaren bij hun zoektocht naar oplossingen voor het verduurzamen van de woning en -gasloos wonen. Dit energieloket is duidelijk, centraal en digitaal voor bewoners bereikbaar. Gemeente Den Helder werkt sinds 2018 met het Duurzaam Bouwloket.

Toewerken naar stappenplan aardgasloos met particulieren
Op wijkniveau gaan de gemeenten samen met het Duurzaam Bouwloket en particuliere woningeigenaren een stappenplan opzetten naar aardgasloze woningen. Daarnaast ontwikkelen de gemeenten samen een communicatiecampagne Aardgasvrij NHN om woningeigenaren te informeren.

Uitbreiding van collectieve inkoopacties zonnepanelen en isolatie
Deze collectieve inkoopacties stimuleren woningeigenaren bij het verduurzamen door de lagere inkoopkosten verduurzamingsmaatregelen.

Met deze maatregelen verwachten de gemeenten woningeigenaren goed te informeren en te ondersteunen. Het draagt bij aan het ‘meters maken’ en Den Helder stap voor stap te verduurzamen. Bovendien ontzorgt het bewoners bij inkoop en installatie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button