Hollands Kroon

Wereld Alzheimer Dag samen vieren in Middenmeer

Advertentie:

Ter ere van Wereld Alzheimer Dag organiseert het Netwerk Dementievriendelijk Hollands Kroon een onvergetelijke ochtend in Wijkcentrum Kroonwaard in Middenmeer. Op zaterdag 28 september is er speciaal voor mensen met dementie, hun naasten, mantelzorgers en geïnteresseerden een programma met bewegen en muziek.

Steeds meer mensen krijgen direct of indirect te maken met dementie, waarvan de ziekte van Alzheimer de bekendste vorm is. Nog altijd zijn hier geen geneesmiddelen voor. Wel is uitgewezen dat bewegen en muziek een positieve invloed hebben op de gezondheid. Bij mensen met dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen.

Programma
10:00 deuren van het Wijkcentrum Kroonwaard in Middenmeer geopend voor ontvangst met koffie of thee met wat lekkers, achtergrond muziek en een informatiemarkt.
10:30 programma start met een welkomstwoord van wethouder Mary van Gent.
10.40 muzikaal intermezzo door accordeonist Jeanet Kager-Bijlstra.
10.45 is er onder het motto  ‘samen bewegen’ een korte uiteenzetting over het belang hiervan door een beweegagoog van Team Sportservice.
10:55 opwarm bewegingen. Oefeningen die voor iedereen mee te doen zijn, gevolgd door een korte wandeling.
11.30 een gezamenlijke lunch.
12:00 muziek met accordeonist Jeanet Kager-Bijlstra. Genieten van herkenbare (meezing)liedjes van weleer en informatiemarkt. Medewerkers van de aanwezige organisaties geven uitleg over activiteiten die zij organiseren voor mensen met dementie en voor mantelzorgers.
13:00 weer op naar huis na heerlijk de spiertjes en de stembanden te hebben gebruikt.
13.30 (raads)ambassadeurs bezoeken plaatselijke winkeliers om het belang van een dementievriendelijke organisatie toe te lichten.

Aanmelden kan via de gemeentelijke website: www.hollandskroon.nl of bel naar 088-3215000 (vragen naar een van de medewerkers van het Team Vitaliteit).

Rolstoelplekken kunnen telefonisch gereserveerd worden in verband met beperkte beschikbaarheid. Bij gebruik van groepsvervoer kan er contact opgenomen worden om de mogelijkheden te bespreken.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button