JeugdNoord-Holland

Podium voor talent tijdens Dutch Media Week 2020

Noord-Holland – Studenten met interesse in de creatieve sector en beginnende makers met grote ambities krijgen tijdens Dutch Media Week krijgt van 5 tot en met 9 oktober de mogelijkheid netwerk uit te breiden en een podium te pakken. Samen met vele partners wordt creativiteit gestimuleerd, wordt een brug geslagen tussen werkveld en talent en worden jonge makers uitgedaagd.

Een vliegende start van een carrière begint bij het vinden van de juiste baan. Mediastages speelt hier, samen met BMYoung, op in door het aanbieden van een digitale stagemarkt, met dagelijkse masterclasses en talkshows gedurende Dutch Media Week. Op deze manier komen bepalende Nederlandse mediabedrijven in contact met ambitieuze studenten en afgestudeerden.

Stimulans voor creativiteit
Zet een tiental young professionals bij elkaar, geef ze een complex IT-vraagstuk van een media-bedrijf en er ontstaat een spannende media-hackaton. Media Perspectives daagt starters tijdens de Media Hack Day uit om hun creativiteit in te zetten en zo bij te dragen aan nieuwe ontwikkelingen in de media-industrie. Daarnaast gaat XR lab de uitdaging aan om live een game te bouwen tijdens 24h Game Jam. Ieder team krijgt dezelfde ingrediënten op het gebied van immersieve technologie met als extra moeilijkheidsgraad: het publiek die de richting van de game kan sturen.

Tot slot daagt BMYoung studenten uit om hun idee voor een nieuwe mediaproductie te pitchen aan de bazen van de drie grote televisiezendergroepen tijdens de BMYoung Creative Cup.

Talent
Natuurlijk zijn er ook ontzettend veel makers hard op weg om naam te maken binnen de media-industrie. Voor deze jonge talenten reikt BMYoung op 7 oktober de Mediatalent van het Jaar award uit. Bovendien nemen leerlingen van het Mediacollege Amsterdam op woensdag de techniek over in de talkshow studio van Dutch Media Week, organiseren Inholland studenten een Student Night in Beeld en Geluid Den Haag in samenwerking met #SMWNL én maken Inholland studenten dagelijks eigen radioprogramma!

De volledige programmering van Dutch Media Week is te vinden op dutchmediaweek.nl. Het thema Talent wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button