Hollands Kroon

Samen en toch eenzaam

Advertentie:

Hollands Kroon – Het Mantelzorgcentrum organiseert donderdag 1 oktober voor mantelzorgers uit de gemeente Hollands Kroon een digitale ontmoetingsgroep via Microsoft Teams. In het kader van de Week van de Eenzaamheid is het thema van de bijeenkomst ‘Samen en toch eenzaam’.

Gevoelens van eenzaamheid kunnen iedereen treffen, zeker ook mantelzorgers. Toch verwachten mensen dat niet direct: door het zorgen is een mantelzorger toch betrokken bij een ander? Er zijn verschillende redenen waarom gevoelens van eenzaamheid zich juist bij mantelzorgers voordoen, zoals de gebondenheid aan huis, de veranderende relaties door de verleende zorg, het onbegrip van de omgeving en de onzichtbaarheid van de eigen wensen en behoeften van de mantelzorger.

Aanmelden
De bijeenkomst start op donderdag 1 oktober om 13.30 uur. Marianne Weel, consulent mantelzorg, begeleidt de groep. Aanmelden is verplicht en dat kan via info@mantelzorgcentrum.nl of 0224 – 74 50 59. De bijeenkomst is te volgen via Microsoft Teams. Na aanmelding ontvangen deelnemers een link. Voor mantelzorgers die het lastig vinden om met MS Teams te beeldbellen, is er om 10.00 uur dezelfde dag een kennismakingsbijeenkomst.

Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen geven en daar zelf gezond bij blijven.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button