Den Helder

Een sfeervolle burendag bij Buurthuis de Kroft en Leger des Heils

Den Helder – Ook dit jaar was er weer een landelijke burendag, met gelukkig een hoop meer mogelijkheden dan in 2020. Zaterdag 25 september werden veel activiteiten georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers, zo ook bij Buurthuis de Kroft en het Leger des Heils in Den Helder.

Bij Buurthuis de Kroft is er afgelopen zaterdag wat te vinden voor jong en oud. Deze keer werd er extra groot uitgepakt. Naast de rommelmarkt die plaatsvond kregen kinderen ook de mogelijkheid om een sieradenworkshop te volgen, waarbij ze hun eigen sieraden konden maken. “We hebben onlangs een aantal andere workshops georganiseerd, maar daar was de opkomst klein. Daarom hebben we besloten het eens over een andere boeg te gooien,” aldus voorzitter en medewerkster Marion Petersson. Marion is zo’n zes jaar betrokken bij het buurthuis, dat zich hard inzet voor de buurtbetrokkenheid. “Sommige mensen zijn fysiek wat minder mobiel of hebben meer moeite zichzelf te betrekken bij sociale situaties. Daarom willen wij juist die mensen een kans bieden op een fijne plek, waarin ze toch buiten hun directe omgeving zijn. Ook voor de kinderen, het is heel leuk om te zien hoe blij ze binnenkomen en hoe blij ze weer weggaan.” Een erg mooi buurtinitiatief dus!

Ook bij het Leger des Heils was het sfeervol. De opening van de kledingwinkel met wethouder Tjitske Biersteker trok veel bezoekers en er werd volop genoten van thee en koffie. In de buurthuiskamer werd er aandacht besteed aan het maken van schilderkunstwerken, waarbij de bezoekers en kinderen begeleid werden door een kunstenaar. Iedereen kon een mooie bijdrage leveren. Henk Jan Bosch van het LDH benadrukte hoe bijzonder het was om weer met een groot aantal mensen samen te zijn sinds de coronacrisis. “We hebben denk ik allemaal een lastige periode achter de rug. Het was een tijd van beperkingen en veel dingen niet kunnen doen. Gelukkig hebben we alsnog een hele fijne huiskamer kunnen creëren, waar mensen nu een warm welkom krijgen en zich hopelijk thuis kunnen voelen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button