Cultuur/NatuurDen Helder

Loofhuttenfeest in De Helderse Vallei

Den Helder – Baptisten Lichtbaken viert zondag 26 september het Loofhuttenfeest in De Helderse Vallei. Het Loofhuttenfeest (‘Soekot’ in het Hebreeuws) is een feest van zeven dagen waarin de joden terugdenken aan de tijd waarin het volk Israël op weg was naar het beloofde land Kanaän. Soekot is een vreugdevol feest waarbij de joden ook vieren dat de laatste oogst is binnengehaald.

De aanvang van het Loofhuttenfeest is om 10.30 uur, iedereen is welkom. Er wordt getrakteerd op fruit. Stokken en zeil is nodig, want er worden loofhutten gebouwd!

Vanaf woensdag 6 oktober 2021 geeft Jaap Bönker (Arabië-kenner) ook een boeiende studie over de Arabische wereld en Israël, met als thema ‘Ga je mee op reis’, maar ook ‘Wat is de rol van Ismaël en Isaäk en wat staat er te wachten?’ Deze gratis studie is vijf keer op de eerste woensdag van de maand om 19.30 uur. Data: 6 oktober 2021, 3 november 2021, 1 december 2021, 5 januari 2022, 2 februari 2022.

Opgeven kan via sandrajoan.t@quicknet.nl. Er is voldoende plaats.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button