Cultuur/NatuurDen Helder

Fietstocht: Op zoek naar de trekvogels rond Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Op de Dag van de Trekvogel, zaterdag 8 oktober, fietst de natuurgids van Landschap Noord-Holland langs de Helderse zeedijk, de gebieden in het duingebied en via de Balgzandpolder weer terug naar de startplaats, het Veerhuis Lands End. Fiets mee en hoor van de gids, bij de diverse stops, welke vogels je kunt spotten rond Den Helder.

Deelnemers vertrekken vanaf Veerhuis Lands End met hun eigen fiets. De tocht gaat langs de Helderse zeedijk en er wordt af en toe gestopt om te kijken wat er langs de dijk trekt. Vervolgens gaat de tocht richting de Grafelijkheidsduinen, Mariendal en andere geïnundeerde bollenvelden. Daarna volgt de doorsteek naar de Balgzandpolder, met uitkijkpunt en uitkijktoren over polder en Wad. Vandaar weer naar Lands End; ongeveer 25/30 kilometer.

Langs de kust wemelt het van de vogels die langs trekken. Met een verrekijker kun je bijzondere waarnemingen doen. Op en rond de drasplassen van de voormalige bollenvelden vinden veel vogels hun plek. Op het Wad bij de Balgzandpolder worden diverse trekvogels verwacht. Er wordt aangeraden een verrekijker en fototoestel mee te nemen. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder.

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button