Den HelderSport

FC Den Helder maakt indruk in Enkhuizen

Adverentie

Den Helder – FC Den Helder heeft een overtuigende zege geboekt in de derde klasse zondag. Op bezoek in Enkhuizen wonnen de Nieuwediepers met 0-3. In de eerste helft viel er weinig te beleven, het tweede bedrijf maakte dat echter dubbel en dwars goed. FC Den Helder wist te overtuigen en scoorde makkelijk.

Het bleef op sportpark Immerhorn in de eerste helft uitermate rustig. Beide teams begonnen voorzichtig aan het seizoen 2023- 2024. Den Helder speelde wel iets beter, maar werd geconfronteerd met een wel zeer defensieve thuisploeg.  Enkhuizen knalde alle ballen letterlijk naar voren en dat bracht geen gevaar. De spitsen liepen er dan ook gefrustreerd bij.

In de tweede helft kwam Den Helder goed op gang, en dat moet trainer Ben de Visser veel plezier hebben gedaan. Een goed opgezette aanval werd door Max Snippe uiteindelijk doeltreffend afgerond. Enkhuizen besloot direct twee wissels in het veld te brengen. Het bleek te gaan om twee zeer sterke aanvallers. Den Helder kwam enige tijd onder zware druk te staan. Doelman Jelmer Philip maakte in korte tijd een aantal fraaie reddingen.

Van Zandwijk en Bais
De Visser gaf rustgevende aanwijzingen. Die werkten goed, want na een korte periode kon zijn team weer dominant worden. Via een counter bracht Tom van Zandwijk de tussenstand op 0-2. Daarna zakte het tempo van de wedstrijd terug en dat viel met de hoge temperatuur goed te begrijpen. Vlak voor tijd kon de goed spelende Mexx Bais de eindstand te  bepalen op 0-3. Den Helder kan terugkijken op een uitstekende tweede helft. Zondag 1 oktober speelt het team van trainer de Visser thuis tegen VVS ’46, aanvang 14.00 uur.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button