Den HelderUitgaan

Kinderboekenweek in de bibliotheek met thema ‘Bij mij thuis’

Adverentie

Kop van Noord-Holland – De Kinderboekenweek vindt dit jaar van 4 tot en met 15 oktober plaats. De bibliotheken van KopGroep Bibliotheken vieren dit met de leukste kinderboeken en doe-middagen. Het thema van dit jaar is ‘Bij mij thuis’. In School 7 komt kinderboekenschrijver Aby Hartog op bezoek.

Kinderboekenschrijver Aby Hartog komt 12 oktober om 14:30 uur naar School 7. Hartog is schrijver, tekenaar, jongleur, praatjesmaker en meer. Hij schrijft en tekent voor kinderen van vier jaar en ouder, waaronder fictie, non-fictie, poëzie, voorleesverhalen, vrolijke onzin en vrijwel alles wat daar tussenin zit. Het wordt een gezellige middag met voorlezen, talige spelletjes en natuurlijk is er ook tijd voor het stellen van vragen. De toegang is gratis, maar wel graag even van tevoren opgeven. Dit kan op de website of aan de balie.

Op woensdagmiddag 4 en 11 oktober is er in School 7 en Bibliotheek Nieuw Den Helder om 15.00 uur Voorlezen XL voor peuters en kleuters. Op 4 oktober is er in Bibliotheek Julianadorp Voorlezen XL om 15.00 uur. Er wordt eerst voorgelezen en daarna kunnen de kinderen hun eigen droomhuis knutselen. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Stickerspeurtocht
Ook kan er in de bibliotheken tijdens openingsuren een stickerspeurtocht gedaan worden. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website van de bibliotheek (www.kopgroepbibliotheken.nl/activiteiten).

Over de Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek wordt dit jaar voor de 69ste keer georganiseerd. Sanne Roosenboom, auteur van de boeken van de serie Het Ministerie van Oplossingen, schrijft dit jaar het kinderboekenweekgeschenk. De titel is Ravi en de laatste magie. Illustrator Yvonne Jagtenberg maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek: Mijn huis is jouw huis. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen. Kinderen tot en met 17 jaar zijn gratis lid van de bibliotheek.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button