Den HelderHollands Kroon

Leger des Heils zoekt collectanten in Den Helder en Hollands Kroon

Adverentie

Den Helder/Hollands Kroon – Duizenden vrijwilligers van het Leger des Heils gaan van 26 november tot en met 2 december in het hele land weer langs de deuren om te collecteren voor hulp aan kwetsbare mensen. In deze onzekere tijden, waarin inflatie, armoede en onvoldoende perspectief op bestaanszekerheid aan de orde van de dag zijn, is dat broodnodig. Het Leger des Heils is in Den Helder en Hollands Kroon nog op zoek naar extra collectanten.

Collecteren aan de deur is lastiger dan een aantal jaren terug en er gaan veel minder mensen de straat op dan in andere jaren. Het Leger des Heils ziet dat als een vervelende ontwikkeling, omdat zij de opbrengsten eigenlijk niet kunnen missen. Vandaar dat het Leger iedereen oproept om een handje te helpen. Tevens heeft het Leger des Heils de mogelijkheid gecreëerd om online collectant te worden. Op Word collectevrijwilliger bij het Leger des Heils is te zien hoe dat werkt.

De opbrengst is bestemd voor het buurtwerk van het Leger des Heils. De organisatie heeft door heel Nederland zo’n honderddertig buurthuiskamers die bedoeld zijn voor de directe omgeving en toegankelijk zijn voor iedereen. Mensen kunnen er terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een (pastoraal) gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. In steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten.

Behoefte aan hulp enorm
Het doel van het Leger des Heils is om mensen uit een sociaal isolement te halen of dit isolement te voorkomen. Zeker voor mensen met minder bestedingsruimte is zo’n locatie vaak echt een vangnet. In de buurthuiskamers kunnen buurtbewoners elkaar bovendien leren kennen, waardoor gewerkt wordt aan hun sociale netwerk en bovendien de buurt wordt versterkt. Het overgrote deel van de buurthuiskamers is niet gesubsidieerd, waardoor het bestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties. Het Leger des Heils doet zijn uiterste best om ‘in de buurt’ te blijven, en daarbij ook een veilige afstand te hanteren. Dat is niet altijd even gemakkelijk, terwijl juist nu de behoefte aan contact en directe hulp enorm is.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button