Den HelderSport

RCDH onderuit in seizoensopener tegen RC West-Friesland

Adverentie

Den Helder – De rugbyers van RCDH hebben de eerste wedstrijd van het seizoen tegen RC West-Friesland verloren. Ondanks de nederlaag heeft RCDH genoeg reden om met een positief gevoel naar dit seizoen te kijken.

Momenteel vindt het WK rugby plaats in Frankrijk, waardoor veel rugbyers daarheen zijn afgereisd als publiek. Hierdoor miste RCDH een aantal routiniers tijdens hun openingswedstrijd van het seizoen. De absentie van deze spelers gaf een aantal nieuwelingen de kans om op een aantal plekken te laten zien wat zij konden.

De eerste helft was een fysieke strijd tussen twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Toch leek Den Helder fysiek harder in de verdediging. Het team streed hard om de bal en ging daarna net zo hard in de aanval. Pas laat in de eerste helft wist West-Friesland de eerste punten op het bord te zetten. Na een hoge bal het achterveld in kreeg een speler van de thuisploeg een lucky bounce en kon de bal achter de lijn drukken. Dit maakte de stand bij rust 5-0.

Barney Earl
Na het hervatten in de tweede helft ging de intensiteit in het verdedigen iets achteruit. Voor Hoorn kwam Barney Earl het veld in en deze wist de ruimte die ontstond door het verminderen van druk in de verdediging gelijk uit te buiten met een try. Ook de derde zette hij op zijn naam met een bijna gelijke run. Uiteindelijk wist West-Friesland vier tries te scoren en eindigde de wedstrijd in een 24-0 verlies voor Den Helder.

In een wedstrijd met veel nieuwe spelers op belangrijke posities was het resultaat niet leuk, maar wel positief. Helemaal als het vergeleken wordt met de laatste wedstrijd van vorig seizoen. Toen RCDH met 76 – 12 verloor van West-Friesland. Zondag speelt Den Helder thuis tegen Amstelveen 2.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button