Den Helder

Rijkswaterstaat door het stof: te voorbarig, sloop Lange Jaap niet van tafel

Kamerlid Krul: “Dit is echt onfatsoenlijk handelen van Rijkswaterstaat.”

Adverentie

Huisduinen – Het heuglijke nieuws dat vuurtoren De Lange Jaap in Huisduinen definitief wordt gerenoveerd en dus van de sloop is gered blijkt niet helemaal juist. Rijkswaterstaat was met het nieuws op haar website te voorbarig, zo blijkt. Ingenieursbureau Movares komt pas eind dit jaar met de resultaten van haar onderzoek naar de mogelijke toekomst van de toren.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat laat weten eerst het onderzoek af te wachten. Pas daarna moet besloten worden wat er met Lange Jaap gebeurt. Als renovatie tot de mogelijkheden behoort is het nog maar de vraag of daarvoor wordt gekozen, dat is dan weer afhankelijk van de kosten die met renovatie zijn gemoeid. Op dat moment komt de aloude vraag: ‘wie gaat dat betalen’ naar voren.

Rijkswaterstaat had nooit het woord renovatie mogen gebruiken. Tweede Kamerlid Harmen Krul vindt het “niet te verteren” wat er nu is gebeurd. Hij zegt dinsdag tijdens het Vragenuurtje minister Harbers (VVD) ter verantwoording te roepen. “Met deze blunder wordt opnieuw onrecht gedaan aan de Jutters en Nieuwediepers (inwoners Den Helder, red.). Weer zijn er verwachtingen gewekt die niet worden waargemaakt. Het is nu aan Harbers om snel het vertrouwen met de regio te herstellen”, aldus Krul.

“Alle blunders die ertoe hebben geleid dat we in deze situatie zitten worden overgedaan”, meent het Kamerlid uit Den Helder. “Dit is echt onfatsoenlijk handelen van Rijkswaterstaat.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

4 reacties

  1. las op feestboek al een aantal commentaren dat er enorm weinig blije berichten langskwamen over het behoud, nou ik denk dat een ieder net zo sceptisch was als ik en dacht “eerst zien dan geloven” en zoals gewoonlijk werden we niet teleurgesteld en wordt het enige beetje positieve nieuws nu al weer onderuit gehaald

  2. Het leek te mooi om waar te zijn.
    Compleet renoveren en weer toegankelijk maken voor publiek. En dat met een slechte fundering en gietijzer.

    Laat ze eerst kijken wat meer kost: nieuwbouw met moderne technieken en een goede fundering of volledig herstel en jaarlijks onderhoud.

    1. Het doel van Harm voor zijn geveinsde woede is er om bij de a.s. verkiezingen nog wat stemmen voor het CDA binnen te halen.

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d