Hollands Kroon

Dozy bouwt woningen op locatie voormalig gemeentehuis Wieringen

Advertentie:

Aannemingsbedrijf Dozy uit Den Helder mag woningen gaan bouwen op de locatie van het voormalig gemeentehuis van Wieringen. Dat bedrijf diende het winnende plan in bij een openbare inschrijving. Er worden in totaal 19 nieuwe woningen op deze locatie gebouwd.

Wethouder Theo Groot: “Ik ben ontzettend blij met deze woningbouw en voor Hippolytushoef is dit goed nieuws. Het is een prettige locatie, dichtbij het centrum en het is bovendien een mooi plan: huizen voor jong en oud. Daarnaast is het natuurlijk fijn dat de mening van omwonenden ook heeft meegewogen in dit plan.”

Het winnende plan bestaat uit een 3-kapper langs de Elft, uitgevoerd als villatype, met aan de zijkanten en achterkant parkeerplaatsen. Daarachter komen zestien levensloopbestendige woningen. Deze woningen krijgen allemaal een eigen achtertuin. Er komt een gezamenlijk ‘laanplantsoentje’ aan de voorkant. Volgens Dozy zijn de woningen geschikt voor senioren, mindervaliden en starters.

Verdere planning
Binnenkort gaat e gemeente met Dozy om tafel om de contracten te tekenen. Daarna wordt de bestemmingsplanprocedure opgestart. Hierna kan worden gestart met de bouw. In de tussentijd organiseert Dozy nog een informatieavond en wordt een aparte website voor dit project gemaakt. De planning is dat het project uiterlijk 1 oktober 2022 gereed is, maar bij veel interesse is dit waarschijnlijk sneller.

De locatie, gelegen aan de Elft 15 in Hippolytushoef, is in mei in de verkoop gezet voor woningbouw. Alle geïnteresseerden konden tot 1 oktober een woningbouwplan indienen. Vooraf zijn er weinig kaders meegegeven; geen woningbouwaantallen, bouwhoogte of woningtype. De binnengekomen plannen waren daarom heel verschillend. Om tot een eerlijke beoordeling te komen zijn alle plannen in september beoordeeld op een vijftal aspecten: communicatie, duurzaamheid, financiën, ruimtelijke kwaliteit en wensen van de omgeving. Op drie van de vijf aspecten scoorde Dozy het hoogst en op de andere twee aspecten kregen zij de op één na hoogste score. Met een 7,3 behaalden zij het hoogste cijfer van alle inschrijvingen en is daarmee de winnaar.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button