Defensie

Drugsonderzoek op Johan de Witt

De Koninklijke Marechaussee doorzoekt vrijdag in Den Helder, onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland, de Zr. Ms. Johan de Witt in het kader van een drugonderzoek.

Het schip keerde donderdag terug uit het Caribisch gebied. Zoals bekend werd op 24 september een Nederlandse militair op Curacao aan boord van het schip aangehouden met drugs in zijn rugzak. Na weging bleek het te gaan om 11 kilo vermoedelijk cocaïne. De militair is overgebracht naar Nederland en zit nog in voorarrest.

In het kader van het onderzoek wordt vrijdag een doorzoeking gedaan op de Zr. Ms. Johann de Witt. De Douane assisteert de Koninklijke Marechaussee met personeel en drugshonden. Donderdagochtend werden drie helikopters, die aan boord van het schip waren en donderdagochtend terugvlogen naar hun basis, doorzocht. Ook het personeel van het schip is donderdagavond bij het van boord gaan gecontroleerd. Daarbij is niets aangetroffen.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button