Hollands Kroon

Hartverwarmende reacties voor Joodse familie

De familie Schmidt uit Hippolytushoef, die al 20 jaar lang wordt geterroriseerd door bepaalde lieden, heeft verschillende hartverwarmende reacties mogen ontvangen. De hele affaire nam een enorme vlucht nadat er een bericht was verschenen op regionoordkop.nl en daardoor ook andere media er plots aandacht aan schonken.

De familie vertelde eerder deze week dat zij al 20 jaar lang op allerlei manieren worden getreiterd en belaagd. Dit verhaal had zo’n enorme impact dat verschillende lokale en ook landelijke media hier aandacht aan hebben besteed.

Kaartjes en bloemen
Daags na onze publicatie kwamen verschillende mensen hun adhesie betuigen aan de familie Schmidt. Zo werden er kaartjes bezorgd en kwamen de mensen met een bloemetje langs. De predikant van de Protestante gemeente kwam een praatje maken, alsmede de fractievoorzitter van GroenLinks.

Een voormalige inwoonster van Moldavië die sinds kort in Hippolytushoef woont kwam ook langs. Als geen ander weet zij hoe het is om te worden gepest om je geloof. Op de website van het Wieringernieuws wordt gemeld dat er zelfs een beloning is uitgeloofd om achter de identiteit van de dader(s) te komen.

Wakker
Dit hele voorval heeft Hippolytushoef flink wakker geschud. De algemene opmerkingen zijn toch dat het ongelooflijk is dat zoiets in een dorp kan gebeuren.

De familie Schmidt is alle mensen zeer dankbaar voor hun medeleven. “Op een gegeven moment begin je bijna het vertrouwen in de mens te verliezen. Nu zijn wij toch blij dat we met het hele voorval naar buiten zijn gekomen. Al deze positieve reacties doen ons erg goed.”

Lees ook het verhaal van woensdag

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button