SportTexel

Betsema ongenaakbaar in de Kuil van Zonhoven

Advertentie:

Zonhoven – Na haar overwinning op zaterdag stond Denise Betsema ook op zondag plaats op het hoogste treetje van het erepodium bij het veldrijden in het Belgische Zonhoven. Wereldkampioene Lucinda Brand en Europees kampioene Ceylin del Carmen Alvarado flankeerden Betsema op het podium.

Vanaf de start reed Denise bij de eerste vier en schoof langzaam doch zeker op naar de eerste plaats en stond deze daarna niet meer af. De achterblijvers was het af en toe vergund haar rug van gepaste afstand te bekijken. Na drie van de zeven af te leggen ronden was het voor de kenners niet de vraag wie zou winnen, maar wie naast Betsema op het erepodium mocht plaatsnemen. De Texelse bouwde na drie ronden de voorsprong gestaag uit. Op de finish had Denise 46 tellen voorsprong op de regende wereldkampioene Lucinda Brand en 1 minuut en acht seconden op de regerend Europees kampioene Ceylin del Carmen Alvarado.

Vooral op de rulle zandgedeelten, die sterk op en af liepen, was de winnares heer en meester in haar koninkrijk. Organisatoren van komende ritten met veel rul zand op het parkoers zullen het een toegevoegde waarde vinden met Betsema aan de start.

Ook aan kop in de Wereldbeker
Naast het zaterdag veroverde leiderschap in de Superprestige nam Betsema ook de leiding in de tussenstand van de Wereldbeker. Bij de eerste tien aankomende dames waren de plaatsen acht en tien voor niet-Nederlandse deelnemers. Met die uitslag heeft de bondscoach van de Hollandse dames als keuzeheer voor wereld- en Europese kampioenschappen geen benijdenswaardige positie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button